Избягайте от злополучната закуска

Избягайте от злополучната закуска
  •  Юли 7, 2020


Бързата храна причинява депресия само като гледам, казва Университетът в Торонто (Канада). Според проучването хората, изложени на комуникация в ресторанта, губят интерес към най-простите факти от ежедневието, като например да се забавляват да слушат музика.

Изследването, публикувано през ноември във вестника Социална психологическа и личностна наука, взе Мак Доналд като казус, като идентифицира тази мрежа като символ на ефективността на времето. Иронията е, че тази марка е създадена, за да предложи, със своите механизирани процедури и методи, повече време за потребителите да се насладят на яденето, което ви се доставя за почти секунди. Въпреки това, предизвиквайки чувство на нетърпение, цялата разработена технология завършва, като не позволява на хората да се наслаждават на моменти, в които чакането, непредвиденото и импровизираното са част.

При изследване на 280 участници, същия ефект беше открит и при хора, които просто живеят близо до тези ресторанти. В друго проучване, 250 души са били изложени на снимки от природата и бързо хранене. Хората, които видяха само снимките на гората и океана, обявиха щастие след експеримента. Вече тези, които видяха тези снимки, добавени към снимки на хранене, казаха, че са по-малко щастливи.

Изследователите смятат, че е важно да научим влиянието на рекламата върху средата, в която живеем. Като символ на нетърпение, бързото хранене въздейства не само върху здравето на хората, но и преобразува тяхното щастие. Следващия път изхвърлете играчката и инвестирайте в храна, която ви прави щастливи отвътре навън.

ИЗБЯГАЙТЕ ОТ ДОКТОРА ???? - The Plague Map (Юли 2020)


Препоръчано