Избягайте от статистиката

  •  Септември 22, 2020


Теглото на света

Тогава това е жестокост. Докато модната индустрия намалява размера на дрехите, реалността е, че броят на възрастните с наднормено тегло или затлъстяване в развиващите се страни - включително Бразилия - се е утроил за почти 20 години.

Според проучване на Института за развитие в чужбина, около един милиард души, живеещи в страни като Бразилия, Китай и Индия са с наднормено тегло. С икономическото развитие, обусловено от потреблението, не можем да имитираме качеството на живот в първия свят. Но хранителните ни навици са близки до стандартите на богатите страни.

Промените в начина на живот, лесният достъп до преработени храни и рекламните влияния доведоха до промени в диетата. Те напуснаха списъка за пазаруване на зърнени храни и зърнени храни, търгуваха с повече мазнини, захар, масла и животински продукти. Резултатът е страшен. Общият брой на възрастни с наднормено тегло или затлъстяване - индекс на телесна маса (ИТМ) над 25 - нарасна от 23% на 34%. В абсолютни цифри това представлява скок от 250 милиона души през 1980 г. на 904 милиона през 2008 г.

Можем да видим този сценарий около нас. В Латинска Америка увеличението достигна 58% от населението. За сравнение, в Северна Америка все още има най-голям брой възрастни с наднормено тегло (70%). Нашето предложение е: избягайте от статистиката. Следвайте нашите истории и рецепти, за да предприемете действие. Докато всички се насочват към правилото, искаме да ви видим вдъхновени от изключението.

Питаме ви в Инстаграм: Как си казвате на галено с половинката? - "На кафе" (05.11.2019) (Септември 2020)


Препоръчано