Избягайте от бързата храна

  •  Юли 8, 2020


Избягайте от бързата храна

Очите този хамбургер? Погледнете първо талията. Американско проучване разкрива, че всеки път, когато сменим чинията за поднос за закуски, индексът ни на телесна маса се повишава с 0,03 пункта. Тоест, това е сума, в която трябва само да загубите.

Индексът на телесната маса (ИТМ) е прост начин да разберете дали сте… не сте в състояние. Тази мярка определя дали вашите нива на мазнини и тегло са в рамките на препоръчаното от Световната здравна организация (СЗО).

Според СЗО човек с ИТМ между 18,5 до 24,9 се счита за здрав. От 25 до 29,9 вече сте с наднормено тегло. Над 30 години се класифицира като затлъстели.


Изследване от Калифорнийския университет в Дейвис с глобални данни установи, че човек яде бързи закуски между 27 и 33 пъти годишно. През същия период средният ИТМ на населението на 25 страни, които следват, се увеличи от 25,8 на 26,4. Което определя, че, да, наддаваме на тегло. Проучването е публикувано в бюлетина на Световната здравна организация.

Ние сме, запетая. Тези числа не ме представят! Знаеш какво мисля за това, но е трудно да се повтори. Няма нужда да ядете тайно това, което мнозина смятат за забранено. Просто не може и не бива да преувеличава. За да се намалят мерките, няма тайна. Изисква ангажираност, фокус и не е лесно. Но също така изисква информация. И тук мога да ви помогна. И се надявам да го направя тук, на моя уебсайт!

За да ви помогнем да се преборите с баланса, разгледайте съветите ми, като например как най-добре да готвите макаронени изделия, ползите от диня сок и антидор подправки.

Елена от Авалор: Приключения във Вастрела/ Бърза храна (Юли 2020)


Препоръчано