Енергия, която идва от умората

  •  Септември 27, 2020


Енергия, която идва от умората

Твърде изморен да тренирам? Според проучване, в този момент не можем да избягаме от салона. Това е тренировка с умора, която подобрява представянето - и прави всички усилия полезни.

Прочетете повече:

Фитнес без да слизате от дивана - За да се измъкнете от заседнал живот, не е нужно да стигате далеч
Запознайте се с burpee - Научете как да правите перфектното упражнение

Независимо дали за бягане на дълги разстояния като маратони или с цел по-добро кондициониране на тялото, идеята да се поддадете на умора не трябва да се възприема.


Според съвместно проучване на физиолози и специалисти по спортна медицина Дарън Пол, Джордж Насис и Жоао Брито е необходимо да се достигне до така наречената мускулна недостатъчност, да се симулират екстремни условия и да се накара тялото да се научи да реагира на тези изисквания.

Друга цел на трениране до мускулна недостатъчност е да се измъкне от зоната на комфорт, което прави мускулите по-трудни, отколкото са свикнали. Чрез насърчаване на този интензитет се стимулира адаптацията на тялото, увеличавайки нивата на мускулна и сърдечно-съдова сила и издръжливост.

Тренирането в тези условия обаче може да изложи тялото на нараняване.


Към това се добавя и фактът, че енергийните нива забавят реакцията на мускулите и мозъка, което компрометира тяхната работа.

Обучението извън границите изисква, добре, обучение. И вашата практика трябва да бъде придружена от професионалисти.

Следователно, в допълнение към така наречените атлети за издръжливост, като бегачи на дълги разстояния, футболистите също са в списъка на тези, които трябва да балансират силата с продължителността.


Всеки обаче може да се възползва психологически от усилията. Включително и теб.

Това е така, защото способността да се преодолеят физическите граници дава увереност и мотивация, които често могат да допълнят фитнеса.

Експертите ви дават няколко съвета, за да можете да подобрите ефективността си и да намалите риска от нараняване, като се натиснете малко над ръба.

Бъдете стратегически в своето планиране

За тези, които обичат бягането, опитайте да включите интервална тренировка в деня преди вашата тренировка на дистанция. Това означава да започнете основната тренировка, симулираща умора, която ще срещнете в деня на състезанието.

Фокусирайте се върху формата

Ако успеете да удължите лимита на умора, като същевременно поддържате форма, целта е постигната. Така че, не правете това всеки ден. Целта е да се следи за стойката. Ако не можете да държите гърба си изправен, правите нещо грешно и вредно.

Тренирайте вашата почивка

Точно както се тестват границите на тялото, трябва да се предостави еквивалентна почивка. Това е така, защото според специалистите тренировката е балансът между умората и възстановяването. Проблеми възникват, когато имате повече от един. Почивката един ден между всяка усилена тренировка помага за възстановяване на мускулите и тялото.

Но, внимание.

Преди да започнете обучение извън вашите стандарти, трябва да се консултирате с лекаря.

Сред специалистите е изключително важно да преминете през кардиолог, за да проверите и да се уверите, че няма аритмия или сърдечна дисфункция.

А ортопедичната оценка също е стратегическа.

При умора, стрес и ниска енергия - бързо възстановяване на субстанцията ка живота в бъбреците (Септември 2020)


Препоръчано