Усилията изяви могат да бъдат измамни

  •  Юли 10, 2020


Усилията изяви могат да бъдат измамни

В допълнение към балансираната диета, рецептата за фитнес преминава през упражнения. Но за да бъдат ефективни, те трябва да бъдат добре направени. Колкото и да се стараем, не е това, което се случва.

Знаем, че редовното приемане на умерени упражнения е само добро. Това, което не е комбинирано, е това, което разбираме под „умерен“. Изследване в Йоркския университет в Торонто, Канада, разкрива, че е нормално винаги да се оценява нагоре интензивността на усилията, които полагаме, независимо от това.

Винаги гъвкави, медицинските препоръки говорят за 150 минути умерено упражнение или 75 минути в интензивен режим седмично. Как хората ще отговарят на тази квота, винаги е открито: тичане, колоездене, прескачане - почти всичко, стига да ни кара да се движим и с постоянен темп. Но никой не е посочил модел за този ритъм. По този начин човек може да почувства, че предава тялото и душата си във фитнес залата, когато всъщност това не е така.


И точно това сочи проучването, което проследява 129 възрастни, на възраст 18-64 години. Когато са помолени да преминат от умерено към интензивно ходене, само 25% от участниците са повишили сърдечната си честота, въпреки че всички дават пълна газ. Това изглежда е допустимото грешка за хората, които се обявяват за активни в проучвания, които изследват годността на населението. И те не лъжат или са неточни, за да „вълнят“. Те вярват, че усилията им са законни.

Тези от групата може да не ползват ползите от упражненията, на които се отдават. Нараняване на тялото и джоба. Ако не сте сигурни на коя страна сте, вземете пулса, докато тренирате. Ако пулсът ви е 65% от максималния ви сърдечен пулс (HRM), може да успеете да ускорите.

Но как да направите това измерване? Вземете часовник, който има тази функция, или пребройте сърцебиенето си за минута. Общата максимална формула за всеки човек е 220 минус възраст. Например, ако сте на 30 години: 220 - 30 = 190. Следователно 65% от FCM ще бъде: 190 x 65% = 123 удара в минута. Това е минималният брой пулси в минута, които трябва да спазвате. Максимумът е 85% (за същия пример 161 удара в минута). Тази мярка е приблизителна оценка. За точни цифри и препоръки относно здравето на сърцето ви се консултирайте със специалист.

Bulgarian Championship of folklore Eurofolk 2018 (Official Film HD) (Юли 2020)


Препоръчано