Хранене с очите

  •  Август 9, 2020


Хранене с очите

С просто око рецептата изглежда здравословна. Но преди първата хапка щяхме да сме по-облекчени, ако беше възможно да разберем за какво се сервира. С технологията визията извън обсега достигна до плочата.

Наскоро представен на панаира на CES в Лас Вегас, джаджата TellSpec дойде, за да ни направи храната чудесна услуга. Поради размерите си, изглежда, не се вписва толкова много наука. Но е там, тъй като TellSpec е раманов спектрометър. Той прави анализ въз основа на честотата на светлината, която се отразява от материала, който се изучава. Просто посочете и натиснете бутона и уредът ще сканира храната. След това информацията се изпраща до смартфон, където може да бъде проверена подробно. Първоначално са регистрирани 3000 съставки, които ще се актуализират постоянно.

Резултатът е бърз и пристига след 30 секунди. Например, когато е насочен към част чипове, устройството идентифицира количеството въглехидрати, протеини, калории и дори багрила и консерванти като зъбен камък (Жълто багрило 5). Тоест, освен контрола на диетата, по този начин ще бъде възможно да се спазват ограничения поради алергии.


Стартирането на продукта е планирано за април. Представяме си, че скоро ще бъде възможно устройството да има в ресторанти, супермаркети и дори на свободни пазари. Или винаги с нас, заредени на ключодържателя. Все повече технологиите улесняват достъпа до по-добра храна. И все по-често мечтаният резултат от фитнес е в нашите ръце.

Хранене с очите

TellSpec попадна на пазара през април


Хранене с очите

Със спектрометър устройството "чете" съставките и изпраща информацията до телефона.

Следвайте видеото за стартиране на продукта.

ПОЗНАЙ ХРАНАТА СЪС ЗАТВОРЕНИ ОЧИ | СУПЕР ГАДНИ НАКАЗАНИЯ С БРАТ МИ (Август 2020)


Препоръчано