Яжте с очите

  •  Юли 8, 2020


Яжте с очите

Говорим много за калориите. Но е по-добре, когато можем да видим размера на проблема. Видео показва храни, които добавят до 2000 калории - препоръчителен лимит за дневен прием. Да видите колко представлява всяка порция е образователна.

Да се ​​научиш да си служиш е основна част от здравословното хранене. Думата е: баланс. Когато можем да "видим" калориите във всяка храна, ние разбираме колко можем да ги използваме. Количествата от порциите плашат, тъй като за да достигнете 10% от марката, можете да изядете половин кило броколи или само лъжица бонбони. Тъй като никой не може да се спре на лъжица, можете да си представите - и да видите - докъде ни води изборът.

Препоръката да се ядат 2000 калории е от FDA (американска агенция, която наблюдава и ръководи диетата на населението). Тя може да варира от човек на човек според възрастта, пола, теглото и начина на живот, но представлява средно ниво в световен мащаб.

Една снимка струва хиляда думи. Понякога това количество в калории. Гледайки видеото по-долу, ще разберете защо, това, което ни харесва най-добре, можем да ядем само с очите си.

KALI - FIESTA / Кали - Фиеста, 2019 (Юли 2020)


Препоръчано