Дом Касмуро от Рап

  •  Юли 13, 2020


Дом Касмуро от Рап

Вирусна кампания носи литературна класика на нова публика в Русия. Училищното задание придоби по-голям интерес чрез нови медии. Представете си, ако беше в Бразилия!

Един хубав ден Москва се мобилизира, като всички новинарски сайтове съдържаха тревожни заглавия. Социалните мрежи на Русия бяха затрупани от „полицейски“ новини като част от кампания за популяризиране на класиката на литературата. В разказите, които ги последваха, откъси от книгите-източници разкриха стратегията: да привлекат вниманието към важни произведения, които „излязоха от стила“. Само да посоча една от тях, „Анна Каренина”, от Леон Толстой.

Идеята е да се въздейства на по-младите поколения, които смятат четенето на книгите, съпътстващи живота на родителите им, като задължение. За това правителството нае креативната британска агенция Слава. Първата стъпка беше „актуализиране“ на образа на старите автори. В резултат на това, с топли дрехи и много отношение, печатната кампания включваше "новото лице" на Толстой, Чехов и Пушкин.


Кампания като тази би била най-добре дошла в Бразилия. Може би бихме увеличили честотата на четене, ако можехме да видим MC Machadão (Machado de Assis), DJ Amado (Jorge Amado) и дори д-р Dru (Carlos Drummond de Andrade), който "говори" директно с младите хора.

Видеоклип с руските писатели, които пеят рап, беше бързо реализиран. Вижте изображенията на кампанията и гледайте филма по-долу.

Чехов


Превод: 3 сесии на ден от 7 страници и ще забележите резултата в новина.

Пушкин

Превод: Започнете с леки текстове и постепенно увеличавайте натоварването.

Толстой

Превод: Не се отказвайте. Ще си върнете дъха до 500-та страница.

ДОМ / 1080p / 60fps / Запрещенный фильм в 36 странах МИРА / Приключение / ДОКУМЕНТАЛЬНЫЙ / (Юли 2020)


Препоръчано