Краят оправдава ли средствата?

  •  Може 25, 2020


Краят оправдава ли средствата?

Всяка година Happy McDia събира средства за институции, които промотират детското здраве. Разбира се, това е красив жест. Но поводът също прави удобно да се мисли: в края на краищата, справедливо ли е да се борим срещу едно зло, насърчавайки друго?

Прочетете повече:

Escape Fast Food - Това е сума, която трябва само да загубите
Как да изчислите идеалното си тегло - проверете тук индекса на телесната си маса

През 2013 г. кампанията на Макдоналд набра R $ 20 411 022,00 и спечели 81 проекта от 58 институции в Бразилия. Според уебсайта на Института „Роналд Макдоналд“ парите са предназначени да облагодетелстват борбата с рака в детството, кауза, която е поета от веригата ресторанти повече от 30 години.


В Съединените щати Денят на чудодейната Кралица на млечните кралици също се провежда през август, когато долар от продажбата на всеки сладолед Blizzard отива в помощ на детските болници на страната.

Очевидно идеята за набиране на средства чрез продажба на бърза храна не е нито нова, нито изключителна. Веригата Krispy Kreme провежда състезание, в което участниците трябва да изядат 12 понички по време на курса или 2400 калории, за да бъдат дарени пари за регистрация. Дори Unicef ​​използва времето, като продава бонбони „private label“, за да изпраща пари до училища в Африка.

В крайна сметка, струва ли си да толерираме начина на живот, с който сме се борили толкова усилено поне един ден, по някаква причина? Не мисля така.


В Бразилия, въпреки че недохранването все още е тъжна реалност, детското затлъстяване почти се е удвоило през последните 10 години. Около 15% от бразилските деца се оценяват на затлъстяване. В САЩ случаите са се утроили от 1980 г. Сред причините е консумацията на едни и същи предмети, които обещават да се грижат за вашето здраве.

Световната здравна организация обяви детското затлъстяване за "глобална епидемия": над 22 милиона деца под петгодишна възраст са с наднормено тегло или с наднормено тегло. Повече от 2/3 ще станат затлъстели възрастни и продължителността на живота им ще бъде намалена между пет и 20 години.

Набирането на здравни фондове чрез продажба на болести е не само контрапродуктивно, но се оказва заблуда: рекламна реч, при която „само потупването не боли“.

Бих искал да видя креативността на рекламодателите и желанието на рекламодателите да бъдат наети, така че никой да не може да постави под въпрос техните методи.

Паранормальные явления в человеке (Може 2020)


Препоръчано