Добрият живот предизвиква ли алергия?

  •  Юли 8, 2020


Добрият живот предизвиква ли алергия?

Излагането на деца на микроби от ранна възраст е добре за имунната система. Животът, който живеем между стените на дома, училището, офиса и търговските центрове е удобен - но еволюцията отслаби естествената ни защита.

Знаете ли, че класическата сцена на майките, които правят фъстъчено масло и сандвичи от желета, така присъства в холивудските филми? Изглежда безобидна, вече може да бъде включена в трилъри.

Днес всичко, което съдържа фъстъци, ядки и ядки, е забранено в училищата в различни щати. Това преувеличение се дължи на нарастването на случаите на тежки и понякога фатални алергични реакции, регистрирани от консумацията на тези храни. Втора статия на New York Times, броят на децата с алергии към фъстъци в Съединените щати се е утроил през последното десетилетие. Там около едно на 13 деца има хранителна алергия.

Излагането на риск повишава имунната система. Амиш, общност, която живее без електричество и други удобства на съвременния живот, е пример. Ранният контакт с цветен прашец и микроби от конюшни, яйцеклетки и сурово мляко се възползва от т. Нар. „Фермерски ефект“, представящ много ниски случаи на причинени от алергени агенти.

Следващия път, когато отидете в парка или детската площадка, опитайте да свалите обувките си - без да забравяте децата, разбира се. И оставете бутилката алкохолен гел в колата. Малко стоене на пода никога не нарани никого.

Естествен начин да предпазим детето от алергии за цял живот (Юли 2020)


Препоръчано