Откриване на аромати

  •  Април 7, 2020


По време на пътуванията си не мога да отида без да посетя местните пазари. Винаги специални, те разказват много за историята на всяка страна. И от гледна точка, която ни интересува: храната. Именно регионалните и етническите вкусове отварят редица възможности за разнообразяване на храната ни.

От скорошната ми експедиция по Абу Даби вече споделих някои открития. Но знайте, че не е нужно да търсите далеч, за да получите достъп до свят на изживявания. В този смисъл нашата Бразилия е континент, който трябва да бъде изследван по вкус. И в годината на Световната купа не сме сами в този интерес.

За тези, които мислеха, че знаят всичко за дегустацията на тапиока, маниока и жаботикаба, пътуването ще започне. Slow Food Brasil пуска поредица от видеоклипове, които документират най-вкусните аромати на нашата страна. Slow Food е международна асоциация, основана през 80-те години с цел насърчаване на по-голямото оценяване на храната, подобряване на нейното качество и подобряване на производството, културните традиции и околната среда. Днес мрежата има 100 000 членове.

Ето някои от вече продуцираните документални филми:

Бразилска кухня: немски корени

Бразилска кухня: португалски корени

Бразилска кухня: сирийско-ливански корени

Бразилска кухня: италиански корени

Бразилска кухня: Коренни корени

Бразилска кухня: японски корени

Бразилска кухня: африкански корени

Oreo , Lot's of candies , OREO Diferent Flavours (Април 2020)


Препоръчано