Унищожаване на апетита

  •  Април 4, 2020


Унищожаване на апетита

Във време на война всичко е оскъдно. Най-вече храната. Все пак оцеляват само силните. Но как? Импровизациите. Събитието в Сао Пауло показва меню от шест въоръжени конфликта по целия свят.

Американски войник се нуждае от 5000 калории на ден на бойния край. Но тъй като мобилността е това, което гарантира оцеляване отпред, не е възможно да носите толкова много храна. Независимо дали са подготвени морски пехотинци, импровизирани бойци от армията или цивилни, участващи в конфликта, всеки трябва да яде. В мартното издание събитието CineGastronomia, популяризирано от Центъра за еврейска култура, се занимава с темата с изложбата на наградения документален филм „Готварска история“.

Който днес вижда как се хранят войските от различни страни, може да има представа. Но интересното е показаната историческа перспектива. Режисьорът Петер Керекес, филмът предвижда пътуване из кухнята, столовите и лагерите на войните от шест века. С цинично хумористично пристрастие творбата представя селекцията от 11 рецепти.


Какво ще кажете да научите някои от тях? След изложбата ще бъде предложен гастрономичен уъркшоп, в който участниците ще се научат как да правят например фалшив наденица (без месо) и майонеза без яйца.

Филм за готварска история

Местоположение: Център за еврейска култура в Сао Пауло
Адрес: 2.500 Street Oscar Freire (метростанция Sumaré)
Дата: 3/18
Часове: 19ч
Възраст: от 16 години

Кулинарна работилница

Време: След приключване на филма
Капацитет: 60 души
Продължителност: 90 минути
Регистрации: gastronomia@culturajudaica.org.br

Гледайте следвайки документалния трейлър.

Колония, Колонизация, пълен запис (Април 2020)


Препоръчано