Десерт никога повече

  •  Септември 26, 2020


Десерт никога повече

Приемате ли десерт? Кой никога не е изоставял седмици усилия и затворена уста, когато чува този прост въпрос? Изкушението е голямо. В крайна сметка сладкото е сладко. Ето съвети как да се преборите с порива преди да се появи.

Това е вкусът, който усещаме. Затова най-големият злодей от тези, които искат да отслабнат, е онова неконтролируемо желание за сладкиши. Наречете го безпокойство или принуда: тортите, шоколадови бонбони и пайове винаги привличат вниманието ни - а да не се поддадем на изкушението винаги е много трудно. Ако винаги се окажете в тази ситуация, имам няколко съвета, които могат да помогнат.

Някои храни помагат да се контролира и намали този порив да се ядат сладкиши. А залагането на тях може да бъде от голяма помощ, когато става дума за отслабване. Като се храните, можете да ядете по-малко. Това е така, защото някои естествени варианти могат да осигурят ситост или да потиснат апетита. Това отново е чудесна възможност за извършване на изгодни обмени. Нека се запознаем с някои от тях.


Съвети за избягване на бонбоните естествено

Сладка билка

копър

Това може да е чай преди хранене или някакви листовки във вашата салата. Той може да бъде и съставка за сокове, като моят Orange Agent. Копърът е диуретик и затова се бори с подуване на корема, като допринася за загуба на тегло.

Garcinia

Гарциния
Гарцинията е невероятна: инхибира желанието за сладкиши, защото е богата на хидроксицитрат (AHC). Той стимулира капацитета за съхранение на захар в черния дроб, който изпраща сигнали за ситост до мозъка и че нивото на глюкоза в организма е достатъчно, за да отговори на нуждите му. Освен това AHC насърчава отделянето на серотонин, който осигурява същото усещане за благополучие, както при консумация на сладкиши. За чай или капсули можете да го намерите в аптеките и пазарите на здравословни храни.


ябълка

чорапи от крепнайлон

Подобно на копър, ябълките съдържат ябълчена киселина, чудесен съюзник за намаляване на желанието за сладкиши. В допълнение, фибрите, присъстващи в плода, придават усещането за ситост по-дълго. А черупката му осигурява неразтворими фибри, които са неразградени и остават по-дълго в стомаха.

грах

грах

Тя е друг борец за копнежа към сладкишите, защото е богат на аминокиселината триптофан, която подпомага образуването на серотонин, вещество, което, както видяхме по-горе, ни помага да почувстваме същата „награда“, когато ядем сладкиши.

Увих масло в месо и повече никога не забравих този вкус. Apetiten TV (Септември 2020)


Препоръчано