Възхитителен контрол на апетита

  •  Септември 27, 2020


Възхитителен контрол на апетита

Някои хора се натъжават, когато ядат по-малко. Има такива, които не свалят усмивката от лицето, при същите условия. Според американско проучване хората, които правят секс редовно, имат контролиран апетит.

Прочетете повече:

Преводът на чувствата - визуален речник възпитава и вълнува
Допълнителната цена на благодарността - Твърде много образование тежи в баланса

Може би сте чували, че дата, която завършва в секса, може да помогне да изгорите около 100 калории.


Но според проучвания, публикувани наскоро от Университета на Йорк (Великобритания), тази дейност също може да регулира апетита и да предотврати прекаляването с масата.

Констатацията, представена на годишната среща на Обществото за изследване на поглъщащото поведение, предоставя улики за потискане на апетита, причинено от „хормона на любовта“, окситоцина.

Тъй като хормонът предизвиква чувство за възнаграждение в мозъка, изследователите се заемат да изследват предполагаем ефект върху хапването на хапване.


За изследването са били вербувани сексуално активни възрастни, на възраст от 27 до 50 години.

Групата включва хора, които признаха натрапчиво поведение в храненето.

Всички бяха интервюирани за хранителните им навици, включително предпочитанията за определени ястия, дали са яли мазни закуски или закуски и как реагират на награди и ограничения.


След това са взети кръвни проби за ДНК изследване на участниците, за да се наблюдава функционирането на окситоциновия рецепторен ген OXTR.

Те също така проучиха дали и как различните варианти на ген влияят на апетитите им, предпочитанията за хранене, честотата на хранене и личностните черти, свързани със системата за възнаграждение на мозъка.

В резултат на това е определен модел.

Онези, които имат определен вариант на OXTR гена, наречен единичен нуклеотиден полиморфизъм, също разкриха натрапчиво поведение на таблицата.

Според един от авторите на изследването, д-р Каролин Дейвис, "пиковете на окситоцин са склонни да намаляват апетита - особено консумацията на сладки въглехидрати."

Тъй като окситоцинът може да отстрани фокуса от храната, намирането на начини за отделяне на повече от този хормон може да ви помогне да ядете по-малко.

И съответно при отслабване.

Това изследване предполага, че в зависимост от гените си хората могат да реагират на шиповете на окситоцин по различен начин.

И все пак, ако сте любител на хапването, следващия път, когато се почувствате като ядете сладки или мазни закуски, струва си да помислите за алтернативата да задоволите желанието си с партньора си.

Поне си струва да опитате.

Съвет на седмицата #3 | Как да спреш зверския глад преди цикъл? (Септември 2020)


Препоръчано