Плач в щастливия край

  •  Може 25, 2020


Плач в щастливия край

Няма как. И изследването разкрива, че е по-силно от нас. Аз самият се предавам лесно. И плачеш да гледаш филми? Поне ние не сме сами: 20% от населението на планетата вълнува по същия начин. Има носни кърпички!

Прочетете повече:

Силата на съпричастността - във връзка с най-верната човешка емоция
Започнете отначало - Бихте ли се осмелили да изобретите собствената си история?

Изследвания, събрали учени от Университета Стони Брук и Медицинския колеж Алберт Айнщайн (Ню Йорк), Калифорнийския университет и Университета Монмут (Ню Джърси), показват, че има връзка между хората, които плачат във филми, споделят емоционални образи и са готови да помогнат. кой има нужда от това. Всички имаме генетично предразположение към по-реактивна чувствителност от нормалното.


Използвайки магнитен резонанс за изследване на нивото на съпричастност и картографиране на мозъка на участниците, изследователите откриха, че 20% от населението има тази генетична мутация, което ги прави по-емоционални към социални и екологични стимули.

В проучването 18 души са сканирали мозъка си, докато са били показвани снимки на усмихнати или тъжни лица сред непознати и членове на семейството.

Силно чувствителните хора са по-бдителни и по-реагиращи на тези стимули, отрицателно или положително, колкото и фини да изглеждат. По време на теста е имало по-голям приток на кръв в области на мозъка, които не са активирани при други индивиди, в области, отговорни за вниманието, чувствителността и планирането на действията. Най-високото активиране беше регистрирано, когато бяха показани снимки на щастливи съпрузи.


Това е физическото доказателство, че често не е готино да харесваш филм толкова много. Той е по-силен от нас.

Плач в щастливия край

Финали в Казабланка: Плач право на 20% от публиката

Aviva - Princesses Don’t Cry (Lyrics) (Може 2020)


Препоръчано