Контролирайте външното влияние върху баланса

  •  Може 17, 2021


Контролирайте външното влияние върху баланса

Обичаме да мислим, че не сме виновни за теглото, което носим. Отчасти това е вярно. Авторът на университета Корнел и професор Брайън Уасинк дава съвети как да използваме външните влияния в наша полза.

Прочетете повече:

Уроци от творческия ум - Нещата, които птицата ми каза
Започнете отначало - Life е меню от опции

Всеки ден правим около 200 избора, свързани с храните. Неща като хляб или зърнени храни за закуска, ориз или каша и подобни неща. Във всеки от тях ние сме повлияни - и се оставяме да бъдем повлияни. Дори от приятели. Изправени пред толкова много съмнения, как да направим най-добрия избор да не натрупаме допълнително тегло?


Член на лабораторията по храните и марките на Cornell и автор на Slim by Design: Безсмислено решение за хранене за ежедневието (нещо като „Изтъняване от дизайн: Несъзнателни решения за ежедневни предизвикателства“), професорът и психологът Брайън Уасинк дава известна представа за това Осъзнаването на външното помага да контролираме това, което поставяме вътре.

В супермаркета

Дъвчете дъвка

Очевидно простият акт на дъвка намалява апетита към храни като нездравословна храна, защото не можем да си представим хрупкавостта и вкуса на тази категория при упражняване на челюстта.


Използвайте две колички

Тактиката е в първата количка да се сложи само сегментът от плодове и зеленчуци, докато в другия върви всичко останало. Тайната е, че първата има повече неща от втората. Това означава да визуализираме пространството, което отдаваме на здрави неща, за разлика от това, което повече храни и влага по-малко тегло.

На работа

Не яжте на масата


Проблемът с храненето пред компютъра е не обръщането на внимание какво има вътре. Неизвестно за нас, ние дъвчем твърде много. И ние дори не си спомняме какво ядохме половин час по-късно.

Потърсете светлината

Докато седнете за обяд, опитайте се да заемете най-светлата зона на стаята. Този най-прост акт ни кара да се замислим два пъти за поръчка на салата и наполовина желае да поръчаме десерт.

В кухнята

Опасност от зрението

Наличието на закуски и нездравословни храни, налични в кухнята, насърчава несъзнателното консумиране на празни калории, тези, които наддават на тегло, без никакви хранителни ползи. Хората, които оставят корнфлейкс на поглед, тежат средно с 9,5 килограма повече.

Скрийте изкушенията

Буркана с бисквити, бонбони, кутии с бонбони. Тези, които оставят този вид храна в очите, носят средно с 4,5 килограма повече около кръста, отколкото тези, които избягват контакт с очите с привидно невинни изкушения. Случва се и обратното: ако сложите наоколо здравословни плодове и закуски, ще консумирате само това, което трябва.

МЕДИТАЦИЯ СЪС СЛЪНЦЕТО (Техника от Чиос енергийното лечение) ???? (Може 2021)


Препоръчано