Съдържа здраве

  •  Юли 8, 2020


Доказателство за вилица

Днес ние се грижим за всичко, което влиза в устата. Относно преработените храни винаги можем да се позовем на хранителната карта на опаковката. Но какво да кажем за натуралните храни? За хубав клас по химия отворете устата си и още повече очите си.

Джеймс Кенеди е начален учител по химия в Мелбърн, Австралия. И от тези посветени, които се стремят творчески да дават на учениците си съдържание, което често може да изглежда много скучно. За да покаже по достъпен начин, че химията е във всичко, той пречупи бариерата между теорията и практиката. И по начин, който младите хора разбират: чрез визуалната комуникация на потребителските продукти. Именно за тази цел той създаде поредица от плакати, в които се изброяват съставките, за които знаем, че са там, но някой липсваше да информира: формулата на натуралните храни.

По този начин учениците са могли да научат, че освен изолираните съставки, храните са съставени и структурирани „научно“ от самата природа. Езикът е адаптиран за тази цел. Например антоцианините (естествени оцветители, богати на антиоксиданти) в боровинките са спечелили деноминацията, приета от Международния съюз за чиста и приложна химия, който е E163.


За да събере информацията, учителят се консултира с проучвания и спектрални анализи на медицинската и научната литература. Работата беше толкова добре извършена, че придоби известност извън стените на училището. Днес той продава плакатите и тениските с създадените от тях изображения. Тъй като 99,9% от цялата химия, която консумираме, идва от храната, урокът е преминат. Сега искаме да видим как се справяте с теста с плоча.

Ето няколко примера, които се продават на уебсайта на професор Джеймс Кенеди.

Доказателство за вилица от банан


Популярни в детските кутии за обяд, бананите бяха първият плод

Доказателство за вилица от боровинки

Боровинка - известна в Бразилия като боровинка


Доказателство за вилица с киви

Кивито е с произход от Австралия, където преподава професор Кенеди

Доказателство за плодова вилица

Passionfruit е английското име на нашия страстен плод

Доказателство за яйцевидна вилица

Винаги противоречивите съставки на яйцата

За да слушате подкаст, в който професор Джеймс Кенеди обяснява работата си, щракнете тук.


Какво съдържа програмата С9 и ЗАЩО ? (Юли 2020)


Препоръчано