Потребителят доминира

  •  Може 31, 2020


Потребителят доминира

Възприемането на нови хранителни навици, като ядене на повече сурови храни, изсветлява баланса ни - включително зелената. Тези, които зависят от готовите ястия, в допълнение към дерегулирането на здравето, влизат в ритъма на потребителското общество. Следствието е твърде много боклук. Докато не се отпуснете.

За да облекчим напрежението, което не е малко, използваме закуските, крекерите и всичко, което носят от хлебопекарната. Или сте в хладилника от дни. Това е добре познатата нервна уста. Съвременната среда изглежда стимулира тази принуда, която представлява пропаст между това, което мислим и искаме. Но след като желанието се изпълни, се задейства цикъл: ситост, вина и отново желание. В този процес ние произвеждаме много боклук с опаковката.

Средният бразилец е 1 кг боклук на човек на ден. Сред американците този обем повече от удвоява: той е 2,25 кг. Тоест, който губи тегло, бяга от тази статистика. За насърчаване на по-здравословните хранителни навици и съответно по-малко отпадъци идва Денят на отпадъците на 9 април.


Популяризирана от неправителствената организация Global Citizen, кампанията се фокусира върху разпространението на по-устойчиви обичаи, като например носенето на собствена чанта за пазаруване. За тези, които искат да се присъединят и все още печелят от нея, организацията предлага билети за концерт. Просто регистрирайте потребителски профил в сайта и споделете действието си срещу отпадъците в социалните мрежи. С по-малко ангажименти всички сме поканени да участваме, при условие че се използва hashtag #ADayWithoutWaste.

Ден без отпадъци

Според неправителствената организация всеки ден се използват 1 милион пластмасови торбички.


ден без стрелба

Американците произвеждат 250 милиона тона боклук годишно, половин спиране на сметища

Вижте видеоклипа, който популяризира кампанията и участвайте.

Revolutionary Change - Ultra Low-Cost Organic Farming. JADAM [Multi-language subtitles] (Може 2020)


Препоръчано