Кафето ви помага да отслабнете

  •  Може 17, 2021


Кафето ви помага да отслабнете

За да се преборите с излишното тегло, изпийте чаша кафе. Проучване на университета в Джорджия е установило химично съединение в кофеинови напитки, хлорогенна киселина, което помага да се предотвратят вредните ефекти от наднорменото тегло.

Прочетете повече:

Опасната доза кофеин - рисковете не са малко кафе
Добър рейв - Започнете деня с целия стак

Консумирането на две чаши кафе на ден може да изгори 50 калории до четири часа по-късно. Това е така, защото напитката ускорява метаболизма.


Нещо повече, кафето действа върху нервната система, отделяйки ендорфин. Това осигурява усещане за ситост. И е диуретично, т.е. се бори със задържането на течности. Подхранващ, той носи със себе си 30 вида минерали като калий, манган, калций, натрий, желязо и магнезий.

На всичкото отгоре, ако не минете без основната черна чаша, ще искате да знаете това, според проучване, публикувано в научното списание Фармацевтични изследванияПиенето на кафе помага за предотвратяване на затлъстяването.

Изследване от университета в Джорджия (САЩ) установи, че хлорогенната киселина в кафето намалява инсулиновата резистентност и натрупването на мазнини в черния дроб.


Това е така, защото веществото е мощен антиоксидант, който действа като намалява възпалението на организма. Точно основната причина за заболявания, свързани със затлъстяването.

Доказателството е направено с опит, извършен върху морски свинчета. В продължение на четири месеца лабораторните плъхове бяха хранени с високо съдържание на мазнини. Два пъти седмично животните получавали дози хлорогенна киселина - в най-високата концентрация, намираща се в храната. Резултатите бяха предотвратяване на наддаването на тегло, поддържане на нормалните нива на кръвната захар и по-здравословна черен дроб.

Освен в кафето, хлорогенната киселина се намира и в плодовете и зеленчуците като ябълки, круши, домати и боровинки.

На учените все още липсват изследвания, които доказват ефикасността на веществото при хора. Това означава, че пиенето на повече кафе няма да ви помогне да загубите корема си. Но намерените признаци са обнадеждаващи.

Само че хлорогенната киселина не може да направи много. Балансираната диета, съчетана с редовни упражнения, все още е най-ефективният метод за намаляване на мерките и рисковете за здравето, свързани със затлъстяването.

Как да отслабнем, като пием вода (Може 2021)


Препоръчано