Принтер за дрехи

  •  Септември 27, 2020


Принтер за дрехи

Трябва да излезете и не знаете какво да облечете. Или по-скоро знаете, че не искате да срещнете никого с подобен външен вид. Ново облекло, създадено от испанския дизайнер Джерард Рубио, ви позволява да „отпечатате“ ексклузивно облекло само за един час.

Прочетете повече:

Технологии на краката ви - отпечатване на собствени обувки
Цялата голота ще бъде споделена - правейки рокли с 3D принтер

Глобалните марки за облекло обещават уникален стил, но най-малкото доставят копирани модели по целия свят, обикновено направени от недоплатени китайски работници.


За да се бори с цялата тази структура и да предложи начин да си изработим собствените дрехи, Джерард Рубио представя машината OpenKnit. Гладейки модната индустрия, лозунгът му е „направен в съседство“. Разпространявайки идеята си, Херардо отпечата някои парчета и ги постави във витрините на магазина.

Чрез проста структура, изобретението функционира като принтер и тъче цяла дреха, без да използва шевове. За начало идеи за шаблони са достъпни за изтегляне от DoKnitYoursel.com. С практиката потребителят ще може да рисува и прави уникални модели.

Идеята е толкова либертарианска, че самата машина не се продава. Вместо това дизайнерът предлага чертеж и наръчник за всеки, който иска да изгради свой собствен. Очевидно цената е не повече от 700 долара (около 1600 долара).


Принтер за дрехи

Това е един от шаблоните, налични за изтегляне.

Вижте следното видео как работи машината.

T-Shirt Printer Директен печат на тениски,бодита,кройки ,DTG от Plovdiv Print Design, пе (Септември 2020)


Препоръчано