Дъвката помага при концентрация

  •  Август 9, 2020


Дъвката помага при концентрация

Ако някога дъвката се е смятала за неелегантна, сега тя е приятел на здравето на устната кухина. Проучвания на стоматологични асоциации в Обединеното кралство и Съединените щати показват, че дъвченето на дъвка без захар помага за подобряване на концентрацията, намалява кариеса и подпомага релаксацията на тялото.

Изследванията показват, че дъвката без захар може да намали разрушаването на зъбите, тъй като съдържа подсладители като ксилитол и сорбитол, и двете съединения, известни като полиоли. Сорбитолът има 60% от сладостта на захарозата и почти нулевите калории.

Дъвката увеличава притока на слюнка в устата. Това неутрализира и разрежда стомашната киселина, която се връща след разграждането на храната от бактерии, които обикновено живеят около зъбите и венците ви. Тези киселини обикновено остават в устата ни до 20 минути след приема. Въпреки това, изследователите казват, че не трябва да се задоволяваме с дъвка, за да почистим зъбите си. Ежедневната употреба на четка, паста и зъбна нишка е абсолютно необходима.

ВРЕДНО ЛИ Е ДЪВЧЕНЕТО НА ДЪВКА (Август 2020)


Препоръчано