Брой калории

  •  Юли 8, 2020


калории

Търсим да знаем от какво се страхуваме най-много, още повече за това, което ядем. В крайна сметка невежеството е най-големият враг, а не самата храна. Най-търсеният от Google списък с думи, свързани с калории, разкрива това, което се опитваме да разберем по-добре, за да разрешим проблема.

В края на всяка година Google разкрива най-популярните търсения, които хората правят чрез сайта за търсене в над 70 страни. Въпреки че живеем в толкова разнообразен свят, тази информация говори много за това кои сме и какво ни интересува.

За да подобри научните изследвания на храните, търсачката е добавила към страницата си, от дясната страна на всички хранителни заявки, своите таблици за хранене. Информацията е предоставена от Министерството на земеделието на USDA.


С този нов инструмент беше откроена една от най-изследваните теми: калории. През 2013 г. думата шампион за търсене на калории беше яйцето. През 2012 г. това беше „Макдоналдс“. В топ 10 на най-търсените миналата година не се споменава за бързо хранене. Едно от обясненията може да е, че тези марки сега по-добре комуникират елементи от менюто. Предпочитаме да сме оптимисти. Може би това е индикация за по-здравословен избор?

Топ 10 търсения, свързани с калории през 2013 г .:

1 - Яйца


2 - Банан

3 - Бира

4 - Овес


5 - захар

6 - суши

7 - Вино

8 - Пуканки

9 - кафе

10 - Авокадо

Топ 10 търсения, свързани с калории през 2012 г .:

1 - Макдоналдс

2 - Chipotle

3 - Авокадо

4 - Водка

5 - Разходка

6 - Банани

7 - Диня

8 - метро

9 - Калориен калкулатор

10 - ягоди

КАК ДА ПРЕСМЕТНЕМ КОЛКО КАЛОРИИ СА НИ НУЖНИ ЗА ДА ПОСТИГНЕМ ЦЕЛТА СИ | ХРАНЕНЕ Епизод 1 (Юли 2020)


Препоръчано