Калций извън млякото

  •  Септември 27, 2020


Калций извън млякото

Забито черво, метеоризъм и главоболие. Независимо дали се дължи на непоносимост към лактоза или като опит за промяна на менюто и премахване на тези проблеми, намаляването на консумацията на мляко може да бъде алтернатива. Добре, че другите храни могат да гарантират калций.

Прочетете повече:

Превъзпитание на храна - жива светлина, мислеща светлина и ядеща светлина
Извинението на лакомия - вашето тяло иска хранителни вещества

Вие контролирате храненето, спортувате редовно и вече сте отслабнали. Но всичко това усилие изглежда е стабилизирало теглото му, което може би е достигнало плато. Може би намаляването на млечните продукти в менюто е опция за обмисляне.


Но за да не се изчерпи калция от млякото и млечните продукти, което е от основно значение за здравето на костите, мускулите и нервните клетки, е важно да се знае, че различните храни могат да осигурят минерала.

Тъй като препоръчителният дневен прием е 1000 mg на ден, разгледайте някои храни, богати на калций по-долу.

зеле

Освен че осигурява 25% повече от дневните ни нужди от калций, зелето съдържа еквивалента на три дни витамин А, ключово хранително вещество за доброто зрение. Сварен със зехтин и чесън, той може да бъде включен като гарнитура, която подсилва всяко ястие. Съдържание на калций: 131 милиграма / 100гр.


броколи

Това миниатюрно дърво е добре. Броколи има три пъти повече витамин С от портокал. Изследванията показват, че консумацията на кръстоцветни зеленчуци, като броколи и брюкселско зеле, намалява риска от някои видове рак, като дебелото черво и пикочния мехур. Съдържание на калций: 86 милиграма / 100гр.

едамаме

Едамаме се консумира в Китай и Япония от хиляди години. Тези зелени соя, които все още се добиват от шушулката, са една от малкото храни, които не са животински, които осигуряват пълен протеин (с всичките девет незаменими аминокиселини). Също така, тя съдържа 8 грама фибри на порция. Съдържание на калций: 206 милиграма / 100гр.

тофу

Тофу, или соево сирене, концентрира голяма част от протеините: около 8 грама в дебела резен. Тъй като лесно се усвоява от храносмилателната система, позволява пълното усвояване на хранителните му вещества (полиненаситени мастни киселини, аминокиселини, минерали и витамини). Универсален в много рецепти, освен това е богат на калций. Съдържание: 159 милиграма / 100гр.

Сушени смокини

Освен калций, сушените смокини са чудесни източници на фибри, калий и магнезий. С последното нашето тяло осъществява над 300 биохимични реакции като поддържане на работата на мускулите, поддържане на сърдечния ритъм стабилен и укрепване на костите. Съдържание на калций: 178 милиграма / 100гр.

Остеопороза-извличане на калций (Септември 2020)


Препоръчано