Разбиване на моделите

  •  Януари 25, 2021


Разбиване на моделите

Независимо дали чрез насищане или откровено обществено неверие, ще дойде ден, в който всички медии ще се ангажират със здравословния и естествен образ на хората. Дотогава нагласите като актрисата Кийра Найтли служат за подчертаване на атаките срещу истинската красота.

Прочетете повече:

Претегляне на мастила - вижте как работи манипулацията на изображението
Несъвършенството е във външния вид - Манипулираният образ разкрива идеализация на красотата

Вече знаем как работи програмата за компютърна графика Photoshop. Предвид стереотипите на жените е ясно как манипулирането на изображения позволява рекламата и шоубизнеса да разпространяват непостижими стандарти за красота.


Без да разбираме как работи, можем да останем с неструктурирана самооценка, която може да ни постави под контрол.

При фотосесията за списание Interview американската актриса Кийра Найтли се възползва от модната снимка, за да отбележи позицията си срещу нереалистичните очаквания, на които сме подложени - особено за тези, изложени на постоянен публичен контрол.

Снимките са направени от Патрик Демаршелие, известен моден фотограф.


„Независимо дали чрез папараци или студийни промоционални материали, толкова пъти съм манипулирал образа си и без моето съгласие, че реших да го спра. Ако искате снимката ми с топлес, условието за вашата публикация изобщо не е да бъде ретуширана “, каза Кийра пред списанието.

Това са нагласи, които ни изпълват с надежда, че ще бъде възможно да помогнем на дъщерите ни да спрат да мечтаят да бъдат кукли, когато пораснат и приемат себе си такива, каквито са.

Разбиване на моделите

На спорната снимка истинската и недокосната красавица на Кийра Найтли

NESCAFÉ® Frappe Време е за разбиване (Януари 2021)


Препоръчано