Граничен парад

  •  Август 15, 2020


Показването на нереални тела увеличава травмите и хранителните разстройства, което води до увреждане на здравето на хиляди хора. Поради тази причина закон, приет в модната земя, забранява парада на прекомерната тънкост.

Прочетете повече:

Парадокс при затлъстяване - Храненето добре прави опасни компромиси
Извънредно време - Борбата със съня приканва теглото

Ние видяхме, че според американско проучване срамът от нечие тяло може да направи жените наистина болни.


Очевидно социалната неадекватност, причинена от самостоятелната колекция от това, че винаги е красива и подходяща, се отразява на здравето на жените.

За да се опитат да смекчат проблема, френските депутати приеха закон, който налага тежки глоби на тези, които наемат модели от „здравословно тегло“.

Всеки парад или фотографско есе трябва да представя сертификати, издадени от лекар или диетолог, отговарящ за всеки нает професионалист.


В противен случай наказанието е 81 хиляди евро глоба и шест месеца затвор.

Законът също така изисква реклами с модели, чиито тела са променени чрез софтуер за манипулиране на изображения (Photoshop), да бъдат етикетирани като „променена фотография“.

В този случай нарушителите трябва да понесат глоба от 40 000 евро или до 30% от свързаните с това рекламни разходи.


Образите на тялото, идолизиращи прекомерната тънкост или загубата на маса и заклеймяването на кривите безспорно допринасят за нещастието.

Появата на някои модели помага да се разпространят потенциално опасни стереотипи сред крехките хора.

Знаем, че това е само началото.

Но това ни изпълва с надежда, че е възможно новите поколения да спрат да мечтаят да бъдат кукли, когато пораснат и приемат себе си такива, каквито са.

Город на границе Германии и Польши. Парад мотоциклов | Olinka (Август 2020)


Препоръчано