Бъдете майстор на изкуството на чая

  •  Юли 14, 2020


Бъдете майстор на изкуството на чая

Казват, че годината започва едва след Карнавала. Ако е така, планирайте да придобиете знания, които могат да променят историята ви. През април започва курс, за да научите как да правите, хармонизирате и подправяте с чайове.

Какъв съюзник! Чаят може да отнеме желанието за ядене на сладкиши, улеснява изгарянето на мазнини, насърчава ситостта и плаши лошото настроение. И можете да направите още повече, като просто знаете как най-добре да използвате своите предимства.

Добра възможност е курсът за чай с храна, предлаган от Livraria Cultura, в Сао Пауло, в рамките на проекта „Култура в прогрес“.


На три дати и с трима различни учители ще бъде представена историята на напитката, различните й видове и употреби, хармонизация с рецепти и дори как да подправяте храни с чай и тайните на тази здравословна комбинация.

Учителите са експерти във вселената на хилядолетната напитка. Те са Carla Saueressig, експерт и чаен блендер; Силен Саорин, пивовар и Хелена Рицо, главен готвач на многократно наградения ресторант Мани, един от най-добрите 50 в света.

Независимо дали става въпрос за зелен чай, бял чай и чай от хибискус, вече говорихме за ползите от загубата на корема от тази напитка. Сега, за да се задълбочим в темата, най-добрият начин е да изучавате.


Чай с храна

Местоположение: Пазаруване Игуатеми
Авр. Brigadeiro Faria Lima, 2232, Сао Пауло
Часове: 19:30 до 21:30
Продължителност: 2 часа

28/04
Чаят хармонизира с бирата?

Открийте как да комбинирате студени чайове с бира, както и специални съвети.


15/03
Истории от света на чайовете

Култура, видове чайове, насаждения, хармонизации и аромати на този свят на Camellia sinensis.

04/06
Чаят като хранителна подправка

Съвети за подправяне на чаени храни и тайните на тази здравословна комбинация.

Щастлива ли съм? Любов към себе си и изкуството да не ти пука I ЧАЕН ВЛОГ #03 (Юли 2020)


Препоръчано