Култура на багаж

  •  Ноември 30, 2020


Култура на багаж

Освен дъбените тела и витрините, нещо за пейзажа в Маями се промени. За по-добро. Открит през декември, грандиозен музей с богата колекция възнамерява да постави града на картата на изкуствата.

В залива Бискайн изглежда, че Музеят на изкуствата Перес (PAMM) се издига от водата, за да посрещне посетителите, които търсят повече атракции в традиционната туристическа дестинация. Много стилът в Маями, дизайнът, колекцията и отварянето на витрина за грандиозното отваряне впечатляват с величието си.

Общата стойност на сградата надхвърли 200 милиона долара. Футуристичният (и устойчив на урагани) проект е подписан от архитектурния офис на Herzog & de Meuron в Швейцария. Замислен за новата пощенска картичка в града, музеят предлага засенчени пространства за разглеждане на забележителности и свободно време, както и ресторант с гледка към морето, управляван от звездния готвач Стивън Стар.

В допълнение към художествената колекция, дарена от бизнесмена Хорхе Перес, оценена на 40 милиона долара, в откриващото шоу присъстваше противоречивият китайски художник Ай Вей Вей. Известен с критиките си към тоталитарното правителство на страната си, Вей Вей излага в PAMM най-новата си колекция Според какво ?, която включва скулптури, снимки и видеоклипове, представени на място до 16 март.

Култура на багаж Ai Wei WeiИнсталация на Ai Wei Wei за откриване на PAMMДетайли за инсталиране на културата на багажаПодробности за инсталацията „he xie“, критика на еднообразието на официалната китайска култураКултура в багажни вазиХвърляне на ваза за династия Хан (на възраст над 2000 години)Култура в багажната скулптураСкулптура с парчета от съборен древен храм (Династия Гин, 1644-1911)Култура в багажната скулптура с велосипедиПодредени скулптура детайлКултура на багажВаза от периода на неолита (5000 до 3000 г. пр. Н. Е.), Рисувана с логото на Coca-Cola.

Да се потопим в пъстрата култура на племето Консо ("Без багаж" еп.145 трейлър). (Ноември 2020)


Препоръчано