Лош вкус апетит

  •  Август 7, 2020


кльощав цвят син

Желанието да наречем тази статия „Смърфовата диета“ беше голямо. Но реших да се отнасям с въпроса толкова сериозно, колкото винаги. В крайна сметка, за тези, които са изправени пред предизвикателството, отслабването не е лесно. Но може да остане, ако ястието е синьо.

Прочетете повече:

Цветните ястия променят вкуса на храната - Всичко е в мозъка
Натиснете поръчката - Проверете списъка с капани

Намирането на много цвят в храната е чудесно. Но когато мислите за цветовете около себе си, нещата се променят.


Вече видяхме как външни фактори, например цветът на предметите за хранене, влияят на възприятието на вкуса. Новината сега е, че те също могат да ни накарат да гладуваме.

Търсите да ядете по-малко? Съветът е да промените цвета на кухненските прибори и да изберете синия. Има някои причини, вече научно доказани.

Един от тях обяснява, че синьото е тонът, който най-много инхибира апетита, по еволюционна причина. С изключение на боровинките (които са лилави), в природата няма синя храна. Освен ако не е повреден и гъбичен. Следователно, еволюцията ни е научила да ги избягваме, без дори да го осъзнаваме.

Друг факт е, че въпросният пигмент има по-малко атрактивен контраст с повечето храни. В идеалния случай избягвайте ястия, които съответстват на храната, която се сервира - като бели ястия и тестени изделия с бял сос, например. Причината е, че тъй като има по-малко контраст, може да се наложи да ядем повече.

Съветът е да използваме тези обаждания в наша полза. За да контролирате „гласността“, имайте на масата чинии, салфетки или синята американска игра. Друга, по-креативна, предлага да поставите синя лампа в хладилника.

Приготвени вкъщи винаги са най-вкусни Бухтички - Понички | Homemade Donuts | Приятен Апетит (Август 2020)


Препоръчано