Бабелова леща

  •  Септември 26, 2020


Бабелова леща

Приложението Google Translator стигна до премахването на езиковите бариери и по този начин направи пътуването ни в чужбина по-приятно. С това издание компанията обявява края на недоразуменията в чуждите земи, неизменно причинени от грешки в превода и устния превод.

Прочетете повече:

Технология и качество на живот - Приложението прави възможна градската градина
Приложението за благоприятни обмени - вижте Mobile като „отслабване“ вашите рецепти

Сега вече не е нужно да гладувате преди непонятни менюта.


С камерата на телефона, готова за всяка фраза или дума на чужд език, Google Translator преписва на екрана това, което е отпечатано в менюта, табели и списания, например на португалски език.

Все още можете да сканирате превода и да го запазите за по-късна справка.

За да отговоря на въпроси в менютата, функцията е чудесна, тъй като превежда, съставка по състав, всеки елемент от рецептата на екрана на моя смартфон - и дори не е нужно да съм свързан с интернет.


Да го използвате е много лесно.

1. Отворете приложението Google Translator и изберете езиците, които искате да използвате - изтеглете го безплатно тук за iOS и Android.

2. След това докоснете иконата на камерата.


3. Насочете камерата към всеки текст, за предпочитане добре осветен и с няколко извивки. Колкото по-четими са буквите, толкова по-ефективен ще бъде преводът.

Когато камерата на телефона сочи всяка фраза или дума на чужд език, приложението преписва на екрана това, което се отпечатва на табели, списания и памфлети, например на португалски език.

С използването на диктофон приложението се оказва по-пъргаво в личен контакт.

Просто запишете въпроса си на португалски език, например къде е банята. Програмата възпроизвежда изречението ви на езика на страната, в която се намирате. За да разберете отговора, просто запишете речта на родния човек и направете обратния процес.

Толкова лесно, вкоренявам трудно да разчитам на тази функция на арабски и мандарин.

Вижте следното видео как работи това съоръжение.

Препоръчано