Пробуждане към проблеми със съня

  •  Ноември 29, 2020


Пробуждане към проблеми със съня

Хората ядат повече, когато спят по-малко. Да не говорим за дерегулацията на вътрешния часовник, която в крайна сметка се отразява в баланса. Няма проблем? Вижте как една безсънна нощ влияе дори на преценката ви.

Прочетете повече:

Време е да се събудите - уроците по-късно подобряват представянето на учениците
Сън пиян - сънят по-малко еквивалентен на шест бирени кутии

С темпото, с което се сблъскваме, всичко изглежда работи 24 часа. С нетърпение да се наслаждаваме на всяка минута, ние сме спали все по-малко. Здравият възрастен спи днес средно седем часа на ден - преди 50 години имаше девет. Стресът е основната причина за безсънието в общата популация.


Биологичният ни часовник контролира ежедневните ни ритми, включително съня, будността и метаболизма. Но съвременният живот ни кара да работим по-усилено и да спим по-малко, рискувайки дългосрочни здравословни проблеми.

За да обясни как липсата на нощна почивка ни вреди, като се започне от намалената функция на мозъка до сърдечните проблеми и затлъстяването, AsapSCIENCE е създал обикновено видео - вижте по-долу.

С прост език са представени някои изследвания. Сред тях този, който казва, че доброволци, които са спали само шест часа на нощ в продължение на 14 дни, са се държали по същия начин като хората с 0,1% алкохол в кръвта - което означава, че са легално пияни.

Вижте повече информация по-долу.

???? Пробуждане (водена медитация) (Ноември 2020)


Препоръчано