Авторитарни родители, затлъстели деца?

  •  Може 31, 2020


Авторитарни родители, затлъстели деца

Вече видяхме, че външната среда влияе върху теглото ни. И като семейна храна ни прави по-малко вероятно да се напълняваме. Затова вече се очакваше да се случи точно обратното. Проучването свързва как се отглеждат децата и тяхното бъдеще в баланса.

Има два начина да коригирате поведението или да таксите децата за резултатите от училище. Независимо дали е авторитарен или по-либерален, беше очевидно да се разбере, че стилът на родителите да се отнасят към децата си може да повлияе на техните навици, включително хранителни навици, в бъдеще. Само доскоро нямаше доказателства, свързващи едно нещо с друго.

Проучване на университета Макгил в Канада последва повече от 37 000 деца на възраст от нула до 11 години, както и техните родители. Във въпросник отговорните бяха оценени как реагират на определени ситуации. Определени са четири различни профила: либерали, които, когато кажат „не“, обясняват защо; авторитарният; отсъстващите; и вседозволените, тези, които позволяват всичко и развалят децата си. Проучването установи, че децата на родители в авторитарната група са с 30 процента по-склонни да затлъстяват на възраст между две и пет години. И с 37% повече, между шест и 11 години, в сравнение с децата на либерални родители.

Заключението изглежда очевидно. За да променим тази съдба, трябва да променим начина, по който действаме с малките в настоящето. Препоръката е границите на поведение да са ясни. И с всяко смъмряване, дайте им да разберат защо са смъмрени. В резултат на това те развиват самоконтрол, който може да бъде ключов за контролирането на апетита им, когато достигнат зряла възраст.

За да стигнете дотам, прочетете статията сега, която показва, че семейството, което се храни заедно, остава заедно - и годни!

НАЙ-УЖАСНИТЕ НАКАЗАНИЯ ЗА ДЕЦА (част 2) (Може 2020)


Препоръчано