Приложението има директен поглед върху смартфона

  •  Юли 3, 2020


Цифровият фотоапарат, mp3 плейърът и GPS са само няколко примера за обекти, които вече сме разменили за приложения. Следващата стъпка трябваше да се очаква да бъдат приложения, които да заменят по-сложно оборудване.

Peek Vision се развива съответно. Приложението позволява на лекарите навсякъде по света да извършват цялостни очни прегледи на своите пациенти. За целта трябва само да имате под ръка смартфон.

Разработена от Международния център за здраве на очите, изследователска група със седалище в Лондон, Peek Vision използва съществуващите функции на смартфона - като светлината на камерата и светкавицата, за да даде възможност за евтино, преносимо здравно обслужване. Чрез приложението можете да проверявате способността на пациентите да виждат цветове и да правят кратки и дълги зрителни тестове, както и да установяват наличието на катаракта и други очни заболявания.

В момента разработчиците тестват, за да гарантират, че Peek Vision е достатъчно точен за професионална диагностика. Следователно, датата на пускане и цената все още не са обявени. Но, разбира се, тази иновация значително ще помогне за здравеопазването в по-отдалечени и лишени от услуги райони.

За повече информация посетете уебсайта на проекта.

Детски смарт часовник Q50 с мрежово (LBS) позициониране от 0877620632 с приложение на бг SeTracker (Юли 2020)


Препоръчано