Надморската височина намалява теглото

  •  Може 17, 2021


Надморската височина намалява теглото

За тези, които искат да предотвратят затлъстяването, съветът е да се преместят на CEP с голяма надморска височина. Проучването разкрива, че жителите на градове на 400 и повече метра над морското равнище са по-малко вероятно да натрупат излишно тегло.

Прочетете повече:

My Cat Leap - Вижте как съм загубил и не пропускам 60 лири
Преобразуване на храната - Познайте менюто, което промени живота ми

Здравословните хранителни навици и упражнения са стандартната формула за тези, които желаят да загубят корема.


Учените обаче включват нова препоръка за тези, които искат да предотвратят затлъстяването: преместване на места с голяма надморска височина.

Изследване от Университета в Навара (Испания) установи, че жителите на градове, разположени на 456 метра или повече над морското равнище, са с 13% по-малка вероятност да развият затлъстяване.

Експертите смятат, че явлението е резултат от естествената реакция на организма към среда с по-малко наличие на кислород.


Очевидно при тези условия, увеличавайки производството на хормона лептин, тялото потиска апетита.

Изследването, което беше представено на Европейския конгрес за затлъстяване, разглежда 9 300 доброволци с идеално тегло за осем години.

Обяснението е в еволюция.


С тази промяна в метаболизма, човешкият организъм би могъл да се адаптира да живее с по-малко храна в тънки въздушни среди, където ловът е по-оскъден.

С повече от 8 000 километра брегова ивица, голяма част от метрополиите на страната ни са на морско равнище, което изключва голяма част от населението от тази географска полза.

Факторът обаче изглежда не оказва толкова голямо влияние.

Това е така, защото въпреки че градът на Сао Пауло е на средна надморска височина от 760 метра, затлъстяването достига около 30%.

ВИСОКАТА НАДМОРСКА ВИСОЧИНА И ОЧИТЕ НИ (Може 2021)


Препоръчано