Цялата голота ще бъде споделена

  •  Може 26, 2020


Снимане онлайн? Концептуалната рокля разкрива повече, отколкото трябва на тези, които злоупотребяват със социалните мрежи. Размисъл върху нашата поверителност и разпространението на наблюдавани данни по интернет.

За тези, които споделят минималните подробности от живота си онлайн, усещането трябва да бъде същото. Аналогията е, че излагането на себе си в социалните мрежи е публично голо. Това е идеята зад роклята x.pose, произведена от дизайнерите Xuedi Chen и Pedro G.C. Oliveira. Създанието беше представено като заключителна курсова работа в Нюйоркския университет (САЩ).

В своята структура, произведена от 3D принтер, роклята се отличава с 20 "прозорци", направени с електронна мембрана, активирана от електричество, което променя външния вид от непрозрачен в прозрачен, според интернет активността на носителя. Данните се предават от телефона на роклята чрез Bluetooth.


От заглавието на тази статия се чудя дали Нелсън Родригес нямаше да бъде по-шокиран от зловещия характер на виртуалното общество от обратното. Експерименти като този са повече от валидни в смисъла да поставяме под въпрос бъдещето на индивидуалността и контрола върху нашата информация. Освен това преувеличавате ли да се излагате в интернет? Препоръчвам дигитален детокс - вижте статията тук.

рокля-онлайн

Произведена от 3D принтер, структурата на роклята показва тялото чрез електронни панели.

Вижте работата в следното видео.

TFUE СЪДИ FAZE CLAN!? HIGHSKY ЩЕ БЪДЕ БАННАТ ОТ TWITCH? (Може 2020)


Препоръчано