Тест, който вдъхновява

  •  Октомври 30, 2020


Комфортът на двореца, в който съм отседнал, едва ли позволява. Но Абу Даби е толкова красив, че не можеш да устоиш да ходиш по неговите улици. Така че се наслаждавам на сутрините, все още хладни в пустинята, за да правя тренировки по бягане. Изглежда, че много хора са имали същата идея като мен.

Пейзажът е толкова съвършен, че не бих могъл сам да му се наслаждавам. Това забелязах в последните си дни в Обединените арабски емирства след събранието на петия Международен триатлон в Абу Даби, който започва тази събота (15/03).

И вижте старта на състезанието, с рекорден брой участници, записани през 2014 г. Сред тях са настоящите звезди на спорта, братята Алистър (победител миналата година) и Джонатан Браунли.


Те се потят, за да ме вдъхновят. Обичам да следя тези състезания! Както при триатлона, първият тест е плуването. При всеки разстоянията варират. Триатлонът в Абу Даби е на 3000 метра от тюркоазените води на плаж Корниче. След първия преход спортистите започват надпреварата с мотоциклети на 200 км, която преминава през фантастичната верига Yas Marina F1. Накрая, още 20 км улично състезание по крайбрежието след повече от 3 часа.

Разбира се, в този тест съм зрител. Следването и стриктното спазване на цялата тази структура и изразяването на ангажирани спортисти ме вдъхновяват да правя каквото мога. Но дори и с моето темпо (което препоръчвам на всички), всеки, който познава моята тренировка LIT знае, че не приемам лесно! Освен че е чудесен за това, че сте в крак с фитнеса, има и придружаващия саундтрак и мотивация - проверете го сега.

Това вдъхнови ли и вас? Като начало предлагам по-кратък курс, но не по-малко блестящ. Това е Energizer Night Run, който идва. Запитване и ... подгответе се!


триатлон старт-банер

Структурата вече е сглобена дни преди теста

триатлон-изходна-1-Lucilia


Такова красиво място вдъхновява спорта: рекорден брой участници

триатлон-плуване

Първата стъпка е плуване: 3 км на плаж Корниче

триатлон-мотор-2

200 км каране на колело по веригата Yas Marina F1 Grand Prix

triatlhon-раса

Връщане назад по крайбрежната улица плюс 20 км улично състезание

медал по триатлон

Всички усилия си заслужават: малцина могат да спортуват медала за участие

д-р Петя Чавеева - Събитие "Лекарят, който ме вдъхновява" (Октомври 2020)


Препоръчано