Чаша етика

  •  Може 26, 2020


Чаша етика

Чаша честност, моля. Нови проучвания твърдят, че пиенето на кафе не само изключва проблемите с кръвната захар, но и може да ви направи по-етичен човек.

Прочетете повече:

Калкулатор показва колко угояване на кафе - Щракнете и проверете тук
Опасната доза кофеин - добавка, използвана от спортистите, заплашва здравето

Вече видяхме, че когато сме уморени, изкушението преодолява етиката. Според проучване на катедрата по поведенческа психология на бизнес училището на UNC Kenan-Flagler, продължителното будно състояние може да доведе до морално неприемливо поведение. Каква хубава чаша кафе може да попречи.


Друго проучване, проведено от Харвардската школа за обществено здраве, установи, че увеличаването на консумацията на кафе с една и половина чаши на ден намалява риска от развитие на диабет тип 2. Идеалното количество, посочват учените, е три до пет чаши.

Това е така, защото напитката съдържа компоненти, които подобряват способността на организма да разгражда глюкозата, което помага да се предотвратят проблеми, свързани с повишената кръвна захар.

Проучването проследява повече от 100 000 души на възраст над 20 години и установява, че тези, които пият поне една чаша на ден, намаляват шанса си да развият диабет със 17%. Над тази сума рискът е бил с 11% по-нисък.


cafe2

До три чаши на ден ви кара да живеете по-дълго, намалява шансовете за диабет и облекчава симптомите на Паркинсон

Вижте следното видео за по-илюстрирани аргументи за това как чаша кафе може да помогне за подобряване на цялостното здраве.

807 "МАТРЕШКА" (Може 2020)


Препоръчано